Frederik Foundation

Chronisch ziek en een smalle beurs.....Frederik Foundation helpt!

Over ons

Ja... wat is de Frederik Foundation en wie zit(ten) er eigenlijk achter...? Hoe weet je zeker dat als je geld geeft dat het geld goed besteed wordt? Ik denk dat als je verder leest je erachter komt dat het allemaal heel erg goed zit bij de Frederik Foundation.

Laat ik beginnen met mij voor te stellen: ik ben Gerben Twijnstra en ik ben de oprichter van deze stichting. Ik heb zelf MERRF, dat is een mitochondriele myopathie. Dit is een energiestofwisselingsziekte die veel uitwerking op mijn spieren heeft en daarom valt in de categorie spierziekten. Deze ziekte heeft zich bij mij op latere leeftijd geopenbaard en toen ik onlangs mede door de gevolgen van deze ziekte in het ziekenhuis lag, kwam er een helder moment in mij op...alsof er een engel aan mijn bed verscheen. Eigenlijk was het de broeder die het grote licht aandeed, maar het zorgde wel voor een rollercoaster aan ideeën. Op dit moment is het idee voor het oprichten van een stichting ontstaan. De stichting heb ik vernoemd naar mijn broertje Frederik die op 19 jarige leeftijd het leven liet mede aan de gevolgen van dezelfde ziekte die mij nu parten speelt. Ik had heel graag met hem nog leuke dingen gedaan want juist als je niet oud wordt zou je in mijn beleving zoveel mogelijk plezier moeten maken en alles uit het leven moeten halen.

Het is voor mijn broertje Frederik te laat, maar niet voor anderen die we nu dankzij de Frederik Foundation een leuker leven kunnen geven. Ik weet dat Frederik als een ster in de hemel naar beneden kijkt en ziet dat het goed is en ons als een aartsengel zal beschermen en helpen het goede te doen. 

Door mijn afnemende spierkracht is mijn energie erg beperkt. De Frederik Foundation geeft mij op een andere wijze energie en een nieuw doel in mijn leven.

 NL 53 INGB 0006 6825 60